Tillykke til Helsingør - Grønnehave Strandpromenade er et vigtigt skridt på vejen

Sammen med SLA har vi vundet skitseprojekt for Grønnehave Strandpromenade ved Helsingør

 

 

 

Dato: 16.11.2016

Helsingør Kommune har faktisk alt (alletiders kyststrækning, en historisk bymidte, Kulturhavnen, M/S Museet for Søfart, Kronborg, en renoveret Nordhavn, en campingplads med udsigt over Grønnehave Strand til både Kronborg og Kullen (Sverige), et vandrehjem og gode stiforbindelser). Men de mangler en attraktiv strandpromenade, der forbinder attraktionerne og bringer byens store strand op i særklasse.

Heldigvis arbejdes der nu på et skitseprojekt for Grønnehave Strandpromenade. Via Trafik er på team med SLA, som vandt opgaven. Via Trafik vil stå for vurderinger af og skitsering på cykel- og gangtrafik, vendepladser, beredskabsveje og koblinger til øvrig infrastruktur.

Det er ambitiøst og meget velkomment at tænke en ny strandpromenade ind i områdets udvikling. Et område, som forbinder byudviklingsarealer med attraktioner og Marienlyst Hotel og Casino. På sigt kunne man ønske sig, at flere af nordkystens strandlommer mod vest forbindes som perler på en snor, herunder fx Julebæk Strand.

Potentialet er stort. Derfor ønsker vi Helsingør Kommune tillykke med de første skridt på vejen til en ny og attraktiv strandpromenade.