GÅ-HJEM-MØDE I AARHUS

Hvordan gør du din skolevej sikker?

VELKOMMEN TIL GÅ-HJEM-MØDE!

Vi har gennem de sidste mange år arbejdet kontinuerligt med at forbedre forholdene på skoleveje rundt om i landet. Vi vil meget gerne fortælle om nogle af de erfaringer, vi har gjort os i dette arbejde. Men vi vil også meget gerne høre om jeres erfaringer, så vi sammen kan blive klogere på, hvordan vi skaber de bedste skoleveje.

Vi byder derfor velkommen til Gå-hjem-møde og en spændende eftermiddag med relevante oplæg og diskussioner. Der vil blive serveret let frokost, kaffe og kage.

Onsdag den 27. februar. Kl. 12.30-15.30

null

Hvad har betydning for elevernes transportmiddelvalg?

Vi har gennem de seneste år indsamlet oplysninger om mere end 30.000 elevers transportvaner fordelt på over 200 forskellige skoler i hele landet. Vi vil på den baggrund fortælle om bl.a. hvilken betydning alder og elevernes tryghed har på transportmiddelvalget, men også hvilken betydning stisystemer og størrelsen på skoledistriktet har for transportmiddelvalget, og hvorvidt det gør en forskel at lave en trafikpolitik.
null

De gode skoleruter

Hvad er en god skolerute, og hvordan kan man udpege en skolerute? Med udgangspunkt i konkrete cases fra bl.a. Vejle, Favrskov og København kommer vi med bud på, hvordan man kan opsætte kriterier for en god skolerute, og hvordan man efterfølgende kan arbejde med at udpege skoleruter.
null

Drone- og videooptagelser – hvad kan det bruges til?

Vi viser eksempler på drone- og videooptagelser og tager en åben diskussion af, hvad det kan bruges til. Vi viser bl.a. droneoptagelse fra en skole, der viser hvor eleverne færdes på vej til skole, og videooptagelser af trafikantadfærd på skoleveje omkring ringetid.
null

Kortlægning af skolevejsuheld

Vi har udviklet Via Trafiksikkerhedsark, der på baggrund af data fra Vejman automatisk kan gøre status over skolevejsuheld og mange andre temaer. Via Trafiksikkerhedsark stilles frit til rådighed for kommunerne. Med udgangspunkt i skolevejsuheld giver vi en kort introduktion til arket.
null

De gode løsninger

Vi fortæller om de gode løsninger, vi er stødt på rundt omkring i landet. Hør bl.a. om trafikbutler og selvstændighedskort i Gentofte, midlertidige ensrettede veje i Tårnby og skolezone med indkørselsforbud i Odense. Vi vil også meget gere høre jeres erfaringer med skolevejsprojekter.

Program for Gå-hjem-møde:

 • Let frokost 12.30-13.00
 • Præsentationer 13.00-13.45
  Elevernes transportmiddelvalg
  De gode skoleruter
 • Pause, kaffe & kage 13.45-14.00
 • Præsentationer 14.00-15.00
  Drone- og videooptagelser
  Kortlægning af skolevejsuheld
  De gode løsninger
 • Snacks & netværk 15.00-15.30

Hent det fulde program her

Tilmelding nødvendig
Begrænset antal pladser

SU. til mlj@viatrafik.dk

Arrangementet er gratis

Det afholdes på:

Navitas
Lokale: Pier venue
Inge Lehmanns Gade 10
8000 Aarhus C

Please follow and like us: