Avanceret software forudser fremtiden

I forbindelse med Aalborgs nye højklassede buslinje, udgiver kommunen et magasin, som er dedikeret til emnet: BRT.

Magasinet, som hedder +Plusbus, indeholder en masse spændende artikler og interviews. Du kan bl.a. læse om det simuleringsarbejde, der ligger forud for første spadestik, eller læs interviewet med vores modelspecialist, Morten Stenberg. I forbindelse med arbejdet udtaler sidstnævnte blandt andet følgende:

“Et af de redskaber, som Via Trafik Rådgivning bruger, er avancerede softwareprogrammer, som kan simulere, hvordan det vil komme til at se ud når Plusbussen skal transportere aalborgenserne rundt i byen. På den måde kan vi, på et detaljeret niveau, se, hvad der sker i fremtiden, og hvad der kan lade sig gøre. Det er et ambitiøst projekt, så det er vigtigt at vælge den rette løsning fra start”.

 

VIA TRAFIK SOM PROJEKTETS RÅDGIVER
Da BRT-løsningen i København skulle etableres, var der ingen danske virksomheder, der havde erfaringer med at lægge en bus­rute midt ind på vejbanen. Derfor fik Via Tra­fik Rådgivning til opgave at udarbejde et regelsæt for den nye busforbindelse. Her skulle design, byplanlægning og trafiksikkerhed gå op i en højere enhed. som er Via trafik er specialister i trafikale løsninger og har mere end 20 års erfaring.

Det betyder, at man nu er godt klædt på til at bidrage til udfø­relsen af Danmarks første gen­nemførte BRT-løsning – Aalborgs nye Plusbus.

Læs interviewet med vores specialist, Morten Stenberg her: Uddrag af +plusbus 2019

BRT - avanceret software forudser fremtiden. Læs interviewet med specialist, Morten Stenberg, om det foregående simuleringsarbejde.
BRT - avanceret software forudser fremtiden.
BRT - Via trafik hjælper med løsningerne.
Billedet er fra BRT-projektet: Bedre bus til Nørre campus.

BRT - Bus Rapid Transit

Via Trafik har desuden været totalrådgiver på det storstilede projekt: ‘Bedre Bus til Nørre Campus’. Her har vi lavet trafikmodel, borgerinddragelse, skitseret og vurderet trafiksikkerhed, tilgængelighed og fremkommelighed samt projekteret trafikløsninger, landskab og byrum, herunder fx. flytning af vejtræer, nye belægninger, ny beplantning, parkering, belysning m.m.

Læs med her: BRT – Bedre bus til Nørre Campus

 

12.04.2019

Kontakt

Please follow and like us:
fb-share-icon