Verdensklasseforskning

TRAFIKSIKKERHED I NORGE – HVAD KAN DANMARK LÆRE?

Vi er stolte over vores nye markedschef i Aarhus. Michael Sørensen, som er ekspert i trafiksikkerhed, er vendt tilbage til Danmark efter 12 år som trafiksikkerhedsforsker i Norske TØI (Transportøkonomisk institutt). Han har skrevet en artikel om sine erfaringer fra arbejdet i verdens mest trafiksikre land.

Her følger et kort uddrag:

” I Norge har man, som i Danmark, en officielle vejtrafikulykkesstatistik, som indeholder meget data om politirapporterededøds- og personskadeulykker fra mange år. Dette er en afgørende forudsætning for at kunne foretage gode og «rigtige» analyser og prioriteringer i TS-forskningen og -arbejdet. Fra 2005 blev statistikken forbedret med både oprettelsen af regionale ulykkesanalysegruppe (UAG) i SVV, og udvidelse af mandatet til Statens havarikommisjon for transport (SHT) til også at foretage analyse af udvalgte alvorlige vejtrafikulykker. UAG foretager dybdeanalyser af samtlige dødsulykker, og analyserne rapporteres i separate rapporter for hver ulykke, og data
sammenfattes i UAG-databasen. UAG-materialet omfatter nu omfattende information om ca. 2500 dødsulykker”.

 

Du kan læse hele artiklen her: Verdenklasseforskning i verdens mest trafiksikre land, Norge

Trafiksikkerhed - Verdensklasseforskning i Norge. Via Trafiks markedschef, Michael Wølck Jæger Sørensen bidrager til forskningen.

Lærdommen fra Norge

Norge har de sidste 12 år haft en imponerende reduktion i antal dræbte. Hvad er det Norge har gjort rigtigt, og hvad kan Danmark lære af dette? Norge har satset mange penge på forskning i trafiksikkerhed og har brugt resultaterne til at få ”mest sikkerhed for pengene”. Sagt på en anden måde er man begyndt ”at plukke de mere højthængende frugter”.

 

24.04.2019

Vil du høre mere om vores arbejde med trafiksikkerhed

Så kontakt

Andre cases

Please follow and like us:
fb-share-icon