Afsætningskultur ved skoler

Afsætningskultur ved skoler – Vi har undersøgt fænomenet på fem skoler!

De fleste af os med skolebørn kender nok til det kaos, der ofte er ved skolerne om morgenen. Vi vil gerne sikre, at de små kommer helskindet fra bilen og ind i klasselokalet. Men det er en ond spiral, for jo flere forældre, der i den bedste mening, vælger at følge deres børn ind – des mere kaotisk fremstår det omkring skolen.

Vi har lavet en undersøgelse af trafikafviklingen på en række skoler. Der er indsamlet video af trafikantadfærden ved fem skoler beliggende i Allerød,Tårnby, Frederiksberg og Københavns Kommune.

De fem skoler fordeler sig på fire folkeskoler og én privatskole og er følgende:

  • Allerød: Skovvangskolen (folkeskole, 0.-5. klasse)
  • Tårnby: Korsvejens Skole (folkeskole, 0.-9. klasse)
  • Tårnby: Skottegårdsskolen (folkeskole, 0.-9. klasse)
  • Frederiksberg: Johannesskolen (privatskole, 0.-9. klasse)
  • København: Gerbrandskolen (folkeskole, 0.-6. klasse)

Læs mere om de forskellige skoleprojekter vi har arbejdet med i artiklen her: Afsætningskultur ved skoler. 

Artiklen er bragt i juli-nummeret af Trafik og Veje, 2019

Afsætningskultur ved skoler er blot et af de emner, Via Trafik beskæftiger sig med. Vi har undersøgt 5 skolers afsætningskultur ved skoler.
Via Trafik tilbyder rådgivning inden for alle trafikale emner, herunder også skolevejsprojekterog trafiksikkerhed er omdrejningspunktet for alt, hvad vi gør.

Quick fix

I forbindelse med afsætningskultur har Ordrup Skole i Charlottenlund det seneste år kørt et forsøg med at indrette en midlertidig afsætningsperron. Her holder forældrene i baner efter hinanden og sætter børnene af. Frivillige forældre kan så hjælpe med at tage imod børnene og følge dem ind til skolen. Dermed er der ikke behov for at forlade bilen.

Andre cases

Please follow and like us:
fb-share-icon