El-løbehjul er, som i Danmark, også udbredt i Norge. Via Trafik hjælper med, hvordan det kan gøres mere sikkert at bruge disse i Norge.

El-løbehul – Vi vurderer de norske regler og hjælper Norge med at forbedre trafiksikkerheden ift. disse.
Vores trafiksikkerhedsspecialist, Michael W. J. Sørensen har gennemført en gennemgang og systematisering af, hvad forskellige eksperter fra Danmark og andre lande har sagt og skrevet om trafiksikkerhed for elektriske løbehjul. Det er der kommet en artikel ud af. I artiklen kan du blandt andet læse, at flere bløde trafikanter medfører flere ulykker. Baseret på de specificerede risikofaktorer vil brugere af el-løbehjul med stor sandsynlighed også have en højere ulykkesrisiko end cyklister og fodgængere.

Desuden kan man læse, at elektriske løbehjul (sammenlignet med en cykel) fx har dårligere / mindre stabilitet, bremse- og styreegenskaber og synlighed samt større acceleration. I nogle tilfælde har de også højere hastighedsniveauer, og brugerne har mindre træning / erfaring og mindre brug af personligt sikkerhedsudstyr. Endelig er andre trafikantgrupper ikke vant til at lede efter og håndtere el-løbehjul.  

FAKTA OM EL-LØBEHJUL I DANMARK
De danske myndigheder har forsøgt at indføre en række regler for brugen af ​​el-løbehjul.
De er følgende:

  •  Kan kun bruges af personer over 15 år (og børn ledsaget af voksne) 
  • Køretøjerne skal kunne køre maksimalt 20 km / t på egen kraft
  • De skal have reflekser foran, bagved og på siden samt både forlygter og baglygter
  • Lygter skal være tændt – også om dagen

     

I modsætning til Danmark er der i Norge ingen alderskrav ved brug af e-løbehjul. Der er heller ingen alkoholgrænser, ingen krav til dagslys, ingen krav til front- og sidereflektorer, ingen begrænsninger med hensyn til anvendelsesområde. Derudover er der væsentligt lavere krav til vægt. Det er også tilladt at forbinde en trailer og delvis have en passager med.


læs hele artiklen her: Samferdsel – elsparkesykkel

Læs også artiklen: El-løbehjulsbrugere er bedre end deres rygte

Please follow and like us:
fb-share-icon