Mobilitet for seniorer, hvordan? I Gentofte Kommune føler de ældre sig utrygge i trafikken. En trafik-cafe' er måske løsningen!

Når det handler om at optimere mobilitet for seniorer, hvordan gør man så lige det? I Gentofte Kommune modtager de jævnligt kommentarer fra bekymrede ældre, som føler sig utrygge i trafikken. Fælles for deres bekymringer er, at det ofte ikke er muligt at bygge sig til en løsning, der tilgodeser alle seniortrafikanternes behov. For at imødekomme de mange bekymrede seniorborgere har Gentofte Kommune understøttet dette ved at invitere til en Trafik-café for kommunens seniortrafikanter på Gentofte Hovedbibliotek. Dagen bød på spændende oplæg fra en ekspert i trafiksikkerhed for erfarne trafikanter, Marlene Rishøj Cordes samt fra aldringsforsker Henning Kirk.

Til arrangementet var der fokus på, hvordan seniorer selv kan bidrage til at vedligeholde deres mobilitet, så de får et mere trafiksikkert ældreliv.
Deltagerne kunne blandt andet møde repræsentanter fra kommunens sundhedsafdeling, som viste steder i kommunen med muligheder for at benytte udendørs træningsredskaber, træningsfællesskaber for seniorer og balanceøvelser. Derudover kunne deltagerne teste deres syn hos en optiker, gå i dialog med Nordsjællands Politi, en kørelærer og en af kommunens trafikingeniører. Indledningsvist var der oplæg med fokus på, hvordan man blandt andet kan træne sin hjerne til bedre trafiksikkerhed med læge og aldringsforsker Henning Kirk.

Hvis du vil høre mere om arrangementet eller om de udfordringer, der kan ligge i at optimere trafiksikkerheden for seniortrafikanter og optimering af mobilitet, kan du kontakte: Anne-Kirstine Bøcher Ellern, ake@viatrafik.dk

Du kan også læse artiklen: “Seniormobilitet – Skal vi bygge eller forebygge?”, der er udgivet i augustnummeret af Trafik og Veje: Artikel – Seniormobilitet – skal der bygges eller forbygges

Please follow and like us:
fb-share-icon