Jernbanebyen - Via Trafik er udvalgt i konkurrencen

Jernbanebyen – Via Trafik er blandt de fem udvalgte teams af 30 ansøgere, der skal konkurrere i konkurrencen om helhedsplanen for byrummet på Vesterbro.

Grundejerne i Jernbanebyen på Vesterbro, DSB Ejendomsudvikling og Freja Ejendomme, har nu udvalgt fem tværfaglige teams, som skal deltage i den kommende arkitektkonkurrence. Konkurrencen igangsættes i november og løber frem til marts 2021, hvor grundejerne forventer at offentliggøre de fem projekter, inden der arbejdes videre med den endelige helhedsplan.

Blandt et stærkt felt af 30 ansøgende teams har DSB Ejendomsudvikling og Freja Ejendomme valgt fem topkvalificerede teams med både danske og internationale erfaringer inden for byudvikling i stor skala.

Via Trafik er blandt de fem udvalgte teams, der ledes af WERK Arkitekter. Vi har desuden følgende stærke kræfter med på holdet:

– Rønnow Arkitekter
– Aaen Engineering
– Oluf Jørgensen
– Exometric

Om konkurrencen
De fem udvalgte teams skal over de kommende måneder arbejde på at sætte konkrete billeder på fremtidens Jernbaneby. Det indebærer blandt andet: boliger, arbejdspladser, offentlige institutioner og alt det, der binder en bydel sammen. Der ønskes desuden en stærk, grøn karakter og bilfri områder med plads til cyklister og fodgængere, samt et øget fokus på fællesskabet og det aktive fritidsliv. Arkitekternes forslag skal flette nyt og bevaringsværdigt byggeri sammen i en helhedsplan for Jernbanebyen. Derudover skal der bygges videre på den sjæl og de kreative kræfter og initiativer, der allerede spirer i området. Afslutningsvis skal Jernbanebyen bindes sammen med nabobydelene.

Jernbanebyen – Via Trafik er blandt de fem udvalgte teams af 30 ansøgere, der skal konkurrere i konkurrencen om helhedsplanen for byrummet på Vesterbro.

Helhedsplanens elementer

Helhedsplanen for Jernbanebyen på Vesterbro skal blandt andet rumme følgende elementer:

– Delvis bilfri by
– CO2-reduktion
– Bæredygtighed
– Bynatur/landskab

Projektet igangsættes i november, 2020 og afsluttes i marts, 2021

Læs også om vores arbejde med byudviklingsprojektet:
‘Bilreduktion i Middelalderbyen’.

 

30.10.2020

Vil du høre mere om, hvordan vi arbejder med byudvikling?

Så kontakt

Andre cases

Please follow and like us: