Cykeltiltag - Effekterne af 23 slags!

Cykeltiltag og arbejdet med dette er bestemt ikke et fremmed fænomen  i Via Trafik. Vi arbejder faktisk dagligt med netop cykeltrafik og har såmænd lige fået publiceret en artikel om emnet i Trafik og Veje.

På baggrund af vores samarbejde med Vejdirektoratet om den nyligt publicerede pjece: ”Vejtekniske løsninger for cyklister”, har vi skrevet en artikel, der er med i månedens udgave af Trafik og Veje. Artiklen: ”23 effekter af cykeltiltag” er skrevet af vores egen Michael W. J. Sørensen og Mette E. Jakobsen fra Vejdirektoratet.

Artiklen er en teaser, der bl.a. beskriver forudsætningerne og det empiriske grundlag for pjecens tilblivelse og formål. Alt sammen med udgangspunkt i tre parametre, der, gennem cykelvenlige tiltag, skal forbedre forholdende for cyklister. Parametrene er: Sikkerhed, oplevet tryghed og fremkommelighed.

 

Læs med her! Effekter af 23 cykeltiltag

 

I øvrigt finder du hele Vejdirektoratets pjece: “Vejtekniske løsninger for cyklister” her

Spøgelsescyklisme - Via Trafik er meget stolte over at have modtaget GF Trafikprisen for projektet ”Spøgelsescyklister – Hvem, hvor mange og hvor farlige er de?” Vi glæder os meget til at udforske dette fænomen nærmere i løbet af 2021.
Cykeltiltag - ny pjece er klar. Vejdirektoratet har udgivet en ny pjece, der er lavet sammen med Via Trafik. Pjecen er bl.a. til kommuner.

Fakta om cyklistulykker i 2019

  • 888 cyklister kom til skade i 2019, hvoraf 31 blev dræbt
  • 28 procent af de dræbte og tilskadekomne i trafikken var cyklister
  • Ni ud af ti cyklistulykker skete i byerne
  • 53 procent af de dræbte eller tilskadekomne cyklister forulykkede i kryds
  • Fra 2009-2019 er antallet af dræbte og tilskadekomne cyklister steget med 6 procent

 

Læs pgså om vores arbejde med Supercykelstier her

 

19.11.2020

Vil du høre mere om vores arbejde med cykelprojekter?

Så kontakt

Andre cases

Please follow and like us: