Rundkørsel på Herredsvejen i Hillerød ombygges. Rundkørslen har længe været trængselsramt og mange bilister holder i kø i myldretiden på Herredsvejen for at komme ind i rundkørslen. Derfor er det nu besluttet, at rundkørslen nu skal forbedres ved, at der bygges to spor ind fra Herredsvejen i begge sider. Det betyder helt konkret et ekstra kørespor på benene ind og ud mod vest og øst. Ved at etablere ekstra kørespor forstyrrer bilister, som skal ud af rundkørslen, til for eksempel Tulstrupvej, ikke trafikken, der skal videre rundt i rundkørslen.

Via Trafik hjælper med arbejdet
Udover arbejdet med etablering af de to kørespor, skal afmærkningerne også opdateres. På den måde flyder trafikken nemmere gennem rundkørslen. Kantstensforløbet ændres også for at forbedre bilisternes placering, når de kører ind i rundkørslen.

Udvalget besluttede på deres møde i september at gå videre med projektet, og siden har Via Trafik udarbejdet et projekt for ombygningerne ved rundkørslen.

Artiklen er bragt i sn.dk. Læs artiklen om rundkørslen her.

Læs også om vores arbejde med det 5-benede kryds ved Helligkorsvej i Roskilde. Et kryds, der dagligt er omdrejningspunkt for borgerhenvendelser, der ofte omhandler ’nærved-uheld’. I den forbindelse foretog vi blandt andet et adfærdsstudie af rundkørslen og opsatte fem kameraer, der filmede rundkørslen over to døgn.

Du finder casen her

Rundkørsel på Herredsvejen i Hillerød ombygges. Via Trafik hjælper med opgaven.
Rundkørsel på Herredsvejen i Hillerød ombygges. Via Trafik hjælper med opgaven. Foto: www-sn.dk
Please follow and like us:
fb-share-icon