Hjelmpåbud til el-løbehjul i 2022

Hjelmpåbud – så kom det!

Vores anbefaling om at gøre hjelmbrug ved brug af el-løbehjul og andre motoriserede køretøjer obligatorisk bliver nu en realitet i 2022.

Den 28. december 2020 blev det nemlig offentliggjort, at det fra d. 1. januar 2022 bliver lovpligtigt at bære hjelm, når man kører på el-løbehjul og andre små motoriserede køretøjer. I den forbindelse har vores Markedschef Michael W. J. Sørensen været et smut forbi TV2 NEWS, hvor han har kommenteret på dette nye krav.

El-løbehjulsbrugere har større risiko for hovedskader

Argumenterne for hjelmpåbud er, at brugere af el-løbehjul har en høj ulykkesrisiko, som er 7-10 gange større end de cyklende samtidig med, at en meget høj andel af de tilskadekomne har fået hovedskader. Desuden viser tal fra både akutmodtagelser og registreringer foretaget af Via Trafik, at hjelmbrugen er lav, og at den faktisk er faldende fra 2019 til 2020. Endelig viser studier af effekterne ved brug af cykelhjelm, at der er en markant reduktion i antal skadede cyklister, som har slået hovedet når hjelmen anvendes. Samme positive effekt forventes blandt brugere af el-løbehjul.

På konferencen: ’Future Mobility’ på Aalborg Universitet (maj 2019) opfordrede vi som nogle af de første til indførelse af et sådan krav. På Trafikdage i august 2019 uddybede vi det i præsentationen: ”Små motoriserede køretøjer – mobilitet på bekostning af sikkerhed?”, og i februar 2020 publicerede Trafik og Veje vores artikel: ”Der bør være hjelmpåbud ved brug af el-løbehjul”. Læs med her: Der bør være hjelmpåbud ved brug af el-løbehjul

Kontakt gerne Michael W. J. Sørensen, hvis du har spørgsmål på mis@viatrafik.dk

Hjelmpåbud - så kom det! Via Trafiks anbefaling om at gøre hjelmbrug ved brug af el-løbehjul og andre motoriserede køretøjer obligatorisk bliver nu en realitet i 2022.
Hjelmpåbud - så kom det! Via Trafiks anbefaling om at gøre hjelmbrug ved brug af el-løbehjul og andre motoriserede køretøjer obligatorisk bliver nu en realitet i 2022.

Vi følger de nyeste trafiktendenser

Èn af vores kernekompetencer er at følge tidens tendenser. Derfor er vi også opdateret på den nyeste viden inden for de nyeste transportformer som el-løbehjul og andre motoriserede køretøjer.

Vi har i den forbindelse også skrevet artiklen: “El-løbehjul – få regelbrud og høj uheldsrisiko”. Læs artiklen, der er publiceret i Trafik og veje her: El-løbehjul – få regelbrud og høj uheldsrisiko

Vil du høre mere om, hvordan vi arbejder med mikromobilitet?

Så kontakt

Andre cases

Please follow and like us:
fb-share-icon