Spøgelsescyklisme - Vi har vundet GF Trafikprisen

Via Trafik skal hjælpe med at synliggøre fænomenet: ‘Spøgelsescyklisme’ i 2021!

Vi er meget stolte over at have modtaget GF Trafikprisen for projektet: ”Spøgelsescyklister – Hvem, hvor mange og hvor farlige er de?” Vi glæder os meget til at udforske dette fænomen nærmere i løbet af 2021.

Gennem vores utallige studier af trafikantadfærd og trafikudfordringer, har vi fået øjnene op for spøgelsescyklistfænomenet. Det er vores klare oplevelse, at det ser ud til at udgøre et stigende problem. Vi glæder os derfor meget til at udforske den her farlige trafikantadfærd og finde ud af, hvorfor det sker, og hvad man kan gøre for at minimere problemet og dermed øge trafiksikkerheden

Projektet bliver lavet i et samarbejde mellem GF Forsikringsfond, GF Fonden, og Via Trafik. Vi sætter fokus på den farlige trafikadfærd og kommer med forslag til trafiktiltag til landets kommuner.

GF Fondens formand, Jens Jørgen Vinther: Derfor støtter vi spøgelsescyklistprojektet:

”Vores store håb er, at undersøgelsen vil afdække nogle adfærdsmønstre, som kommunerne efterfølgende kan bruge til f.eks. at ændre designet på farlige kryds eller lave oplysningskampagner, der kan stoppe spøgelsescyklisternes farlige adfærd. Den her indsigt i, hvorfor cyklister i det hele taget overtræder trafikreglerne, er meget værd, fordi den også kan bruges som en del af løsningen på andre trafikudfordringer.”

 

Du kan læse mere om projektet og spøgelsescyklisme i  pressemeddelelsen her

Spøgelsescyklisme - Via Trafik er meget stolte over at have modtaget GF Trafikprisen for projektet ”Spøgelsescyklister – Hvem, hvor mange og hvor farlige er de?” Vi glæder os meget til at udforske dette fænomen nærmere i løbet af 2021.
Cykeladfærd: Vi har undersøgt adfærden blandt 23.000 cyklister i Aarhus– blandt andet, hvor mange, der cykler uden at have begge hænder på styret, hvorfor de gør det, og hvad der kendetegner cyklisterne. Det er der kommet en artikel ud af. Artiklen hedder: ”Styr på cykelstyret ”.
Bedre sikkerhed med kanalisering af cykelstier - Artikel fa Via Trafik.

Hvad er en spøgelsescyklist?

En spøgelsescyklist er en cyklist, der cykler mod kørselsretningen på f.eks. veje, cykelstier, fortove eller i fodgængerfelter. Fænomenet er aldrig blevet undersøgt i Danmark. Man ved dog, at spøgelsescyklister – i modsætning til spøgelsesbilister – ofte bevæger sig i den gale retning og gør sig til fare for trafiksikkerheden med fuldt overlæg.

 

24.02.2021

Vil du høre mere om projektet?

Så kontakt

Andre cases

Please follow and like us:
fb-share-icon