Cykellys i tusmørket

 Husker du cykellys i tusmørket?

 I marts-udgaven af Trafik og Veje  har Via Trafiks Morten L. Jensen og Annette D. Pedersen skrevet en artikel, der sammenfatter resultaterne fra et observationsstudie af cyklisters brug af cykellys. Undersøgelsen viser bl.a., at omkring hver fjerde cyklist kører uden eller med utilstrækkeligt lys på cyklen. Desuden viser det sig, at andelen især er stor i tusmørket omkring solopgang og solnedgang. Det mest almindelige syn er cyklister, der enten mangler (at tænde) for- eller baglygten.

Læs artiklen her: Er der cykellys i tusmørket?

Grafen nedenunder viser andelen af cykler med lys på ift. tidspunktet for solopgang og -nedgang.

Af de i alt 8.700 cykler, der er observeret i lygtetændingstiden, mangler 7,8 % enten for- eller baglys – heraf mangler størstedelen baglyset.

 

Vil du vide mere om projektet eller artiklen? Så kontakt Morten Lind Jensen: mlj@viatrafik.dk 

Cykellys i tusmørket - Husker du at få tændt lyset på cyklen, når det er mørkt? Via Trafik har skrevet en artikel om emnet. Læs med.
Cykellys i tusmørket - Via Trafik har skrevet en ny artikel om emnet.

Regler for brug af cykellys

  1.  Alle cykler skal have lys i lygtetændingstiden, som er fra solnedgang til solopgang og i øvrigt i usigtbart vejr, for eksempel i tåge og tæt snevejr
  2. I lygtetændingstiden skal en cykel være forsynet med mindst én forlygte, der lyser lige fremad med enten hvidt eller gult lys, og mindst én baglygte der lyser lige bagud med rødt lys.
  3. For- og/eller baglygte må gerne blinke, hvis der blinkes med mindst 120 blink pr. minut.

17.03.2021

Vil du høre mere om, hvordan vi arbejder med cykeltrafik?

Så kontakt

Andre cases

Please follow and like us:
fb-share-icon