Mikromobilitet i Gladsaxe Erhverskvarter

Hvad skal der til for at fremme en mere grøn mobilitet i Gladsaxe Erhvervskvarter? ♻

Det spørgsmål kan Via Trafiks Anette J. Jørgensen, Lasse R. Mathiessen og Martin Kallesen gøre dig klogere på. De har nemlig sat sig ved tasterne for at fortælle os mere om det spændende projekt i artiklen: ’Mikromobilitet i Gladsaxe Erhvervskvarter’.

 

Om projektet

Projektet tager udgangspunkt i et samarbejde mellem Gladsaxe Kommune og Gladsaxe Erhvervsby, der sammen har igangsat en analyse, der ser på potentialet for, at en mikromobilitetsservice med el-løbehjul eller delecykler kan få flere til at vælge den kollektive trafik frem for bilen i området.

 

Læs mere om projektet og analysen her: Mikromobilitet i Gladsaxe Erhvervsby

 

Vil du vide mere om projektet? Så kontakt: Anette J. Jerup: ajj@viatrafik.dk 

Mikromobilitet - Via Trafik har skrevet en artikel om, hvordan man fremmer grøn mobilitet i Gladsaxe Erhvervskvarter.
Mikromobilitet - Via Trafik har skrevet en artikel om, hvordan man fremmer grøn mobilitet i Gladsaxe Erhvervskvarter.

Kan man ændre transportvaner?

Uddrag fra artiklen:

“Ændring af transportvaner er vanskeligt, men dog muligt! Transportvaner kan være vanskelige at ændre i praksis. Vi er i høj grad vanedyr, når det gælder transport, så vi står ikke op hver morgen og overvejer, hvilken måde vi nu skal vælge at transportere os på – vi gør simpelthen det, vi plejer. Forskning på området viser, at det dog er muligt at påvirke. Vi er mest åbne over for at ændre vores vaner, når der sker brud eller omvæltninger i vores hverdagsliv. Det kan fx være ved flytninger, jobskifte og skilsmisser. Når vi får børn, går på pension m.m. Det kan også være, når nye transportteknologier bliver tilgængelige, som fx Metroen og nu Hovedstadens Letbane, der binder Hovedstaden sammen på en ny måde”.

 

Læs også: Mikromobilitet – Hvordan ser fremtiden ud?

 

22.03.2021

Vil du høre mere om, hvordan vi arbejder med mikromobilitet?

Så kontakt

Andre cases

Please follow and like us: