Byrumsprojekter - Kontrastfarver og æstetik

Byrumsprojekter kan blive endnu bedre, hvis man husker kontrastfarverne!

“Gennem de seneste år er universel udformning blevet en integreret del af vej- og pladsprojekter. Det er ofte et krav i offentlige projekter, og landskabsarkitekter får ikke
længere nervøse trækninger ved ordet; ”tilgængelighed”. Der arbejdes med taktile ledelinjeelementer og naturlige ledelinjer, mens brugen af kontrastfarver ofte
udelades – og det er en skam”.

 

Sådan indledes vores seneste artikel, der sætter fokus på, hvordan man, ved hjælp af kontrastfarver, kan skabe smukke og tilgængelige byrum.

Artiklen tager udgangspunkt i udvalgte byrumsprojekter, hvor der reflekteres over hensigtsmæssige- og uhensigtsmæssige prioriteringer i forbindelse med tilgængelighed og æstetik i byrum.

 

Artiklen er skrevet af to dygtige tilgængelighedsrevisorer, Christina M. Feldthaus, Via Trafik og Tine Vogt, Lytt Architecture.

 

Artiklen er bragt i månedens udgave af Trafik og Veje

 

Læs med her: Kontrastfarver og æstetik i byrumsprojekter

 

Er du interesseret i flere byrumsprojekter, så læs også: Middelalderbyen – Byrumsforsøg

Byrumsprojekter - kontrastfarver og æstetik. Via Trafik har skrevet en artikel om, hvordan man skaber smukke og tilgængelige byrum ved hjælp af kontrastfarver.
Byrumsprojekter - kontrastfarver og æstetik. Via Trafik har skrevet en artikel om, hvordan man skaber smukke og tilgængelige byrum ved hjælp af kontrastfarver.

Christiansborg Slotsplads – kontrastfarver i skyggerne

I 2019 blev Christiansborg Slotsplads i København omlagt for at sikre pladsen og slottet mod terrorangreb med lastbil. Et vigtigt element i projektet var de store granitkugler, som står i en bue på pladsen.

Granitkuglernes lyse granit giver en tydelig kontrast, så man hermed sikrer, at folk ikke går ind i dem (se foto til venstre).

24.06.2021

Vil du høre mere om, hvordan vi arbejder med tilgængelighed i byrumsprojekter?

Så kontakt

Andre cases

Please follow and like us:
fb-share-icon