Fuldskalaforsøg og en grønnere trafikplads i Gladsaxe.

Vi har hjulpet Gladsaxe Kommune med et nyt projekt for en moderne busterminal – nemlig Gladsaxe Trafikplads. Grundet etableringen af den nye letbane på Ring 3, har det ikke været muligt at bevare busterminalen, som i stedet er blevet flyttet længere væk fra ringvejen.

Den nye busterminal er indrettet til moderne busser på op til 18,75 meter (ledbus). Terminalen er desuden forberedt til fremtidig elektrificering af busdriften.

Gladsaxe Kommune har fra starten af projektet lagt vægt på, at busterminalen skal være tryg og sikker. Derudover skulle den være et behageligt sted at opholde sig. Det betyder bl.a. indlejring af grønne elementer i et ellers trafikalt, domineret bybillede.

Sammen med Gladsaxe Kommune, har Via Trafiks landskabsarkitekter planlagt en stærk, grøn identitet for Gladsaxe Trafikplads, der kun bliver stærkere i takt med, at beplantningen over de næste år rigtigt gror til. Moderne belysning af pladsen sikrer desuden, at busterminalen også er et trygt sted at opholde sig, selv i den mørke tid.

I forbindelse med projektering af busterminalen, er der gennemført fuldskalaforsøg med busserne for at efterprøve arealbehov, perronstørrelser og bussernes kørselsdynamik inden projektet anlægges. Forsøgene er gennemført i samarbejde med den relevante busoperatør og Movia, for at sikre flest mulige input til eventuelle justeringer af geometrien. Det har vi, i Via Trafik, nemlig mange gode erfaringer med fra tidligere projekter.

Busterminalen stod færdig i sommeren 2021, så nu venter vi bare på, at træerne vokser til, og den øvrige beplantning får rigtig fat, så alle de daglige brugere kan nyde en flot busterminal med et markant grønnere islæt 🍃

Vil du høre mere om projektet?

Så kontakt

Andre cases

Please follow and like us:
fb-share-icon