Nye metoder til registrering af cykelulykker!

Via Trafik er med i et stort, norsk forskningsprojekt med titlen: ”Registrering af cykelskader og skadekonsekvenser gennem nye smarte værktøjer” (ReCyCLIST). Formålet er at udvikle og teste et nyt registreringsværktøj til registrering af cykelulykker og ulykker med elektriske løbehjul og andre former for mikromobilitet.

 

Baggrunden for projektet er, at cykelulykker (især eneulykker) i begrænset grad bliver registeret af politiet i Norge. Dette gælder også i Danmark. Derfor er der et stort behov for, at der i større grad sker en registrering af disse, så man bedre kan arbejde på at forebygge, at disse ulykker sker.

 

I projektet skal der udvikles et digitalt registreringsværktøj (tablet-baseret spørgeskema), som patienter skal besvare, når de kommer til akutmodtagelse/lægevagt i Agder Fylkeskommune i Norge. Værktøjet vil have en kortfunktion til stedfæstelse af ulykken. Skadekonsekvenserne vil herefter blive undersøgt gennem opfølgende spørgeundersøgelser, og der vil også blive lavet forslag til tiltag til forbedring af cykelsikkerheden på lokaliteter, som viser sig at være ulykkesbelastet.

 

Transportøkonomisk institutt (TØI) i Oslo er projektleder på projektet, der gennemføres i samarbejde med en række andre norske forskningsinstitutter, herunder Via Trafik, offentlige myndigheder, webudviklere samt sygehuse, akutmodtagelse og vagtlæger i Agder Fylkeskommune (Kristiansand, Flekkefjord og Arendal).

 

Projektet finansieres primært af Forskningsrådet i Norge og vil blive gennemført fra september 2021 til august 2024.

 

Læs mere og følg projektet her: ReCyCLIST

Nye metoder til registrering af cykelulykker.

Vil du høre mere om projektet?

Så kontakt

Andre cases

Please follow and like us:
fb-share-icon