Spøgelsestrafikanter

Ved den årlige uddeling af GF Fondens Trafikpris, som har til formål at støtte projekter, der fremmer trafiksikkerheden, vandt Via Trafik i december 2020 Trafikprisen for vores forslag om at undersøge spøgelsescyklisme nærmere. Formålet med projektet har været at komme med et bud på, hvor mange de er, hvem de er, hvor farlige de er, hvorfor de
findes og hvordan antallet kan reduceres.

Det er der bl.a. kommet en artikel ud af.

Læs artiklen her: Tror du på spøgelser?

Spøgelsescyklisme er et udbredt og farligt fænomen. Via Trafik har undersøgt fænomenet nærmere. Projektet har vundet GF Fondens Trafikpris .
Spøgelsescyklisme er et udbredt og farligt fænomen. Via Trafik har undersøgt fænomenet nærmere. Projektet har vundet GF Fondens Trafikpris .

Begrebsafklaring

En spøgelsescyklist er en cyklist, som cykler mod færdselsretningen, det vil sige i den forkerte side af vejen. Betegnelsen ‘spøgelsescyklist’ er inspireret af spøgelsesbilist, som er en bilist, der kører mod færdselsretningen – typisk på en motorvej.

 

Vil du høre mere om, hvordan vi har arbejdet med projektet?

Så kontakt

Andre opslag

Please follow and like us:
fb-share-icon