Trafikkampagne i børnehøjde

”Vil du gerne dø?”

”Nej!”

”Så læg telefonen!”

(3. klasses elev, Hundige Lille Skole).

Der er ikke så meget pjat eller udenomssnak når en flok fantastiske 3. klasses elever skal lave en trafikkampagne. Ovenstående citat er nemlig ét blandt flere slogans, der kommer til at pryde plakaterne på vejene omkring Hundige Bygade til august.

Vi har været så heldige at være en del af denne kampagneudvikling for Greve Kommune, der, som led i arbejdet med udarbejdelsen af kommunes trafiksikkerhedsplan, har erfaret, at Hundige Bygade er et særligt, utrygt sted.

Gaden er en skolevej og burde som udgangspunkt være et trygt sted, hvor forældre tør sende deres børn afsted på egen hånd. Greve Kommune har derfor igangsat et projekt, som både arbejder med gadens fysiske udformning, men også med adfærden på strækningen. En stor del af problematikken opstår nemlig i morgen- og eftermiddagsspidstimen, hvor forældre og elever ikke opfører sig hensigtsmæssigt. Derfor opstår der trafikkaos foran skolen til stor gene for skolens elever, ansatte samt beboere på gaden.

Hvis ønsket er en ændret adfærd, er det sjældent nok med fysiske ændringer. Derfor har eleverne i 3. klasse på Hundige Lille Skole udarbejdet kampagnemateriale til en trafiksikkerhedskampagne, som skal gennemføres i august måned (uge 33).

I torsdags præsenterede børnene endelig deres kampagne i byrådssalen for Greve trafiksikkerhedsråd.

Tak for det foreløbige samarbejde til alle de seje børn og voksne på projektet.

Og hey, så husk lige det med den telefon, hvis du altså ikke vil dø! 😉

3. klasse skal sikre vejenei Greve Kommune. Via Trafik har samarbejdet med Greve Kommune om kampagnen.
3. klasse skal sikre vejenei Greve Kommune. Via Trafik har samarbejdet med Greve Kommune om kampagnen.

Vil du høre mere om projektet?

Så kontakt

Andre cases

Please follow and like us:
fb-share-icon