Stor effekt af hjelmkrav på el-løbehjul

I 2022 blev der indført et hjelmkrav for førere af el-løbehjul. Landsdækkende registreringer samt udvidede registreringer i Aarhus viser, at der er sket en markant og signifikant stigning i hjelmbrugen på op mod 50 procentpoint, efter hjelmkravet blev indført. Det viser sig desuden, at hjelmbrugen nu samlet set er større end hjelmbrugen blandt cyklende (ca. 70 % mod 48 %). Hjelmbrugen blandt førere af leje-el-løbehjul er dog stadig lav (14 %). Dette segment bør derfor være et fremtidigt indsatsområde.

 

Dette og meget andet kan du læse i artiklen: ”Stor effekt af hjelmkrav på el-løbehjul – men hjelmbrugen på leje-el-løbehjul halter efter” af Via Trafik – En del af Sweco og Rådet for Sikker Trafik. Du finder artiklen i månedens udgave af Trafik & Veje.

 

Artiklen tager udgangspunkt i og sammenfatter resultaterne af de nationale hjelmregistreringer (2020-2022) af Rådet for Sikker Trafiks og de aarhusianske adfærdsregistreringer (2019-2022) af Via Trafik – En del af Sweco.

Vil du vide mere om projektet eller registreringerne?

Du finder artiklen her

Stor effekt af hjelmkrav på el-løbehjul. Ny artikel fra Via Trafik - En del af Sweco.
Stor effekt af hjelmkrav på el-løbehjul. Ny artikel fra Via Trafik - En del af Sweco.

Andel af hjelmbrugere i procent

På figuren til venstre kan du se, hvordan procentdelen af hjelmbrugere på el-løbehjul fordeler sig nationalt og i Aarhus.

Læs også Nye metoder til registrering af cykelulykker

 

14.03.2023

Vil du høre mere om projektet?

Så kontakt

Andre cases

Please follow and like us:
fb-share-icon