CASE:

Tryghed for seniorer i Gentofte

Klient

Gentofte Kommune

Fagområde

Trafiksikkerhed
Inddragelse
Formidling
Nov. 2018 – April 2019

Vi modtager jævnligt kommentarer fra bekymrede ældre, som føler sig utrygge i trafikken. Fælles for deres bekymringer er, at det ofte ikke er muligt at bygge sig til en løsning.

- Gentofte Kommune

Selvom kommunerne som regel gør, hvad de kan for at imødekomme ønsker fra borgere, så kan der være tilfælde, hvor det simpelthen ikke er muligt.

I Gentofte Kommune har de modtaget kommentarer fra kommunens ældre borgere, som har følt sig utrygge ved f. eks.:
- Reduceret overblik i byrummet
- For højt tempo på cykelstierne
- Problemer med at nå over i signalregulerede krydsningspunkter
- Problemer med venstre- og højresving i bil

Via Trafik har været med til at facilitere et trafiksikkerhedsarrangement, som var målrettet kommunens ældre borgere. Her var indbudt knapt 100 seniorer til en dag med undervisning, øvelser, synstest og mulighed for at teste el-cykler og el-scootere. Det var også muligt at booke timer hos en kørelærer.

På dagen var Gentofte Kommune selv til stede for at lytte til borgernes bekymringer og for at fortælle om, hvilke muligheder borgerne har for at søge om hjælpemidler og støtte til de trafikale udfordringer. Arrangementet var en stor succes, og deltagerne følte, at de var blevet hørt af kommunen. Desuden gik de mange deltagere derfra med en række øvelser og en ny viden, som kan styrke dem fremadrettet i et aktivt og trafiksikkert seniorliv.


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/viatrafik.dk/public_html/wp-content/plugins/a-team-showcase/includes/Shortcode.php on line 179

Kontakt

Cykeluheld står for

0
%

af de 65-74-åriges færdselsuheld

(Kilde: Danmarks Statistik)

Flere cases

Please follow and like us:
fb-share-icon